(Meta)Kommunikáció

Emberismeret – Kommunikáció és testbeszéd – Mire is gondol igazából a másik? Mi is a valódi szándéka?

Csak beszélgetsz. Fel sem merül benned, hogy másik nem olyan, mint te. De valamire azért érdemes figyelni. Nincs valami rossz érzésed ezekkel az emberekkel kapcsolatban?

Olvasol a jelekből?

Ha emberekkel van dolgunk, sose feledjük el, hogy nem logikus lényekkel van dolgunk. Érzelmi lények vagyunk, akikben hemzsegnek az előítéletek, és akiket büszkeség és hiúság kormányoz.”

Dale Carnegie

body-language

Vajon mik a jelei, hogy mi magunk viselkedünk agresszíven, és egy ember honnan tudhatja meg a másikról, hogy az pl. „manipulatív?

Sokat segíthet a felismerésben, ha megfigyeled a másik testbeszédét. A kimondott szavakkal ellentétben ezek ösztösen működnek és egyben leleplezhetik a megtévesztők szándékait. Nem csak azt érdemes Nem csak azt érdemes huzamosabb ideig megfigyelni, hogy azt teszi-e, amit momnd, hanem azonnal is felismerhetjük a hazugságot…

Ne arra figyelj csak, mit mondd, hanem azt is nézd, mit tesz! Hogyan reagál! Vizsgáld meg az arcát, a szemét, a mosolyát, a kezét, a testtartását, miközben beszél…!

(“A legaljasabb húzás: amikor valaki lelkesen megmutat neked egy videót, te pedig megérinted a képernyőt, hogy lásd, mennyi van még hátra.”)

Te magad is figyelhetsz arra, hogy testbeszéddeddel pozitívabb megítélést kapj, például egy állásinterjún:

How to improve your body language

Ha érdekel az is, TE hogyan tudod céljaid érdekében magad is magabiztosabbá tenni, nézd meg ezt a videót.

Ha szeretnél többet tudni a személyes hatékonyság elvéről, az asszertív magatartásról a kommunikáció tükrében, az emberi személyiségtípusokról, a testbeszédről,

ön- és emberismeretről: hogyan ismerd fel a manupulátort, az energiavámpírt, az érzelmi zsarolót, hogyan állítsd fel határaidat, hogyan bánj az agresszívvel, milyen a nyer-nyer kommunikáció és milyen személyiséget, reakciókat és viselkedést kíván,

hogyan érdd el hamarabb céljaidat…, hogyan állj ki magadért, hogyan legyél ügyesebb a munkádban, mire kell figyelned egy állásinterjún,

akkor szeretettel várlak egy jó hangulatú, őszinte, játékos és mély, gondolatébresztő beszélgetésre, ahol végre nem mások, hanem saját bölcsességeidet fedezheted fel.

Ha azt teszed, amit eddig, azt kapod, amit eddig. Ajánlatom: egy (két, há…) kávé Mártival! A megoldások nyomában, szeretettel várlak:

Rédling Márti**
fejlesztő, coach

marti0516@gmail.com

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s