Túlélő Nőknek

1. Szeresd és fogadd el magad úgy, ahogy vagy

Ha így teszel, egy csomó rossz döntéstől, méltatlan kompromisszumtól megkíméled magad. Az önelfogadás minden egészséges emberi kapcsolat alapja.

2. Gazdagítsd a lelki világodat

Ha nem tudsz olyan dolgot mondani, amit szenvedéllyel és örömmel tudsz csinálni, akkor nem találtad még meg azt a tevékenységet, ami valódi örömet okoz. Keresd az új élményeket, meg fogod találni azt, ami igazán szíven üt.

3. Találj támogatókat

Sokáig azt gondoltam, a problémáim az enyémek, nekem kell megoldanom őket. Aztán az évek múlásával rájöttem, hogy nem kell minden terhet egyedül cipelnem. Neked is vannak támogató rokonaid, barátaid, akik örömmel segítenek, ha szükséged van rá. Ne szégyelld elfogadni a segítségüket.

 4. Légy őszinte

Ne mosolyogj mindenáron, nem szégyen az, ha fáj néha az élet.

 5. A saját életedet éld

Rengetegszer megesett, hogy mások problémáit, örömét, bánatát a sajátom elé soroltam. Ettől aztán sokkal nehezebb lett az életem. Ne feledd, nem tehetsz mindenkit boldoggá, és nem is ez a dolgod. Légy hű önmagadhoz, koncentrálj arra, ami neked a legjobb, keress olyan élményeket, melyek boldogabbá, tartalmasabbá teszik az életedet.

6. Ne köss túl gyakran kompromisszumot

Mindannyian mások vagyunk, eltérő vágyakkal és szükségletekkel, pont ezért a kompromisszum az összes emberi kapcsolat velejárója. De ne feledd, a kompromisszumnak csak addig van értelme, amíg mindkét fél megelégedését szolgálja. Ha túlságosan megalkuvó vagy, saját magaddal szúrsz ki.

7. Utazz többet

Talán ezt bánom legjobban. Amikor fiatal voltam, és nem voltak még gyerekeim, rengeteget utazgattam. És csodálatos volt. Az van, hogy a pénz arra való, hogy a segítségével élményeket és emlékeket gyűjts magadnak. Ha ezt előbb megértem, nem költöttem volna annyit fölösleges és haszontalan dolgokra. Az utazás a szabadság érzését adja, és megmutatja, mennyire különböző világok és életek léteznek. Utazni a legnagyszerűbb dolog a világon.

8. Aggódj kevesebbet

Az aggodalom az, amikor hagyod, hogy a múlt vagy a jövő tönkretegye a jelent. Egy biztos: aggódással még soha senki nem oldott meg egyetlen problémát sem.

9. Ne hasonlítsd magad állandóan másokhoz

Néha arra gondolok, legfőbb ideje leszámolni a közösségi médiával. Állandóan tökéletesnek hazudott életekhez hasonlítani a magadét, szörnyű nagy hiba és óriási önbecsapás. Csak arra jó, hogy gyaluld az önbecsülésedet. A mérce a tudatodban legyen, ne a Facebookon. Mindig, amikor azon kapom magam, hogy másokéhoz hasonlítom a saját életemet, gondolatban listázom azokat a dolgokat, amelyekért hálás vagyok a sorsnak. Ez mindig segít helyes vágányra terelni a gondolataimat.

10. Hagyd a fenébe az elvárásokat

Bevallom, a lelkem mélyén mindig is egy kis hercegnőnek képzeltem magamat. Egy jóképű hercegről ábrándoztam, aki eljön értem, elvisz a gyönyörű kastélyába, és boldogan élünk, míg meg nem halunk. Ennek semmi köze a való élethez. Miután a második házasságom is tönkrement, kivágtam az összes elvárásomat a kukába, és láss csodát: azóta boldogan élek.

11. Legyen a munkád az életed, ne a túlélésed eszköze

Ha újrakezdhetném az életemet, egy csomó munkakörben kipróbálnám magam, hogy megtudjam, melyik passzol leginkább a személyiségemhez, mi az, ami boldoggá tesz. Ha rátalálsz arra a karrierútra, amelyen könnyedén és örömmel jársz, becsüld meg nagyon. Rengeteg ember végez olyan munkát, ami a megélhetését biztosítja, de a lelki fejlődését nem. Hidd el, nem luxus, hogy mindkettőt szem előtt tartsd.

12. Bánj okosan a pénzzel

Közhelynek tűnik, de nem lehet elégszer elmondani: törekedj rá, hogy mindig legyen anyagi tartalékod. Az élet állandóan változik, garantált, hogy lesznek még benne éles fordulatok, ez elkerülhetetlen. A legokosabb, amit tehetsz, hogy tartalékot gyűjtesz a szűkösebb napokra.

13. Adakozz többet

Nem olyan régen ismertem fel, mennyire szeretek segíteni másokon. Ha te is így vagy ezzel, rengeteg választásod van: lehetsz önkéntes, adakozhatsz valamilyen karitatív szervezetnek, segíthetsz egy hajléktalanon… Ha teszel valamit másokért, megfeledkezel a saját kicsinyes dolgaidról. Szívből adni, és semmit nem várni cserébe, csodálatos dolog. Szinte észre sem veszed és gazdagodik általa az életed.

14. Bocsáss meg magadnak és másoknak is

Életem jelentős részében mérges voltam magamra vagy másokra. Dolgokért, amiket rosszul csináltam, és dolgokért, amikért másokat hibáztattam. Aztán rájöttem, hogy ha megtanulok megbocsátani másoknak és magamnak, azzal csak nyerhetek. Ha sikerül letenni a mérgeim terhét, egy csomó energiám marad, amit értelmesebb dolgokra is fordíthatok.

15. Ne vesztegesd az idődet negatív emberekre

Néha nehéz nem tudomást venni a környezetedben élő negatív emberektől, mert a rokonaid vagy a kollégáid. De ne feledd, a barátaidat te választod. Igyekezz minél több időt tölteni velük. Szabd meg a határaidat, és ne engedd, hogy az energiavámpírok átlépjék őket!

16. A nem, az egy komplett mondat. Használd bátran!

Ennyi.

17. Gondold meg alaposan, hogy kinek mondasz igent

Kétszer váltam el. Nehéz bevallani, de az én hibám is volt. Ma már pontosan tudom, mire van szükségem egy kapcsolatban. Mindkétszer úgy mondtam ki az igent, hogy azt gondoltam, a választásom viszonylag jó, ami nem tökéletes benne, az meg majd idővel változni fog. Változtak is a dolgok: minden egyre rosszabb lett. Ha nem érzed a szíved legmélyén, hogy a kapcsolatod tartós lesz, ne félj feltenni magadnak a kérdést, hogy tényleg ő-e az igazi. Könnyebb egy kapcsolatot még az előtt befejezni, hogy túl komolyra fordulna.

18. Vedd észre, és élvezd az élet apró örömeit

Ahogy fejlődik a technika és egyre több kütyü vesz körül minket, egyre nehezebb egy kicsit megszabadulni tőlük és egyszerűen csak élvezni az életet. Végy erőt magadon, kelj fel korán, hogy lásd a virradatot, vagy tarts egy kis szünetet esténként, hogy megcsodálhasd a napnyugtát. Élvezd a virágok illatát, sétálj a tengerparton úgy, hogy érje a víz a lábad. Az élet nagyon gyorsan elszalad. Ha nem állsz meg néha, hogy körülnézz, elveszíted a lényeget.

19. Ne aggódj azon, mások mit gondolnak rólad

Bárcsak előbb hallgattam volna azokra, akik ezt tanácsolták. Egy csomó hülyeséget csináltam, mert attól féltem, ha nem teszem meg, megszólnak majd mások. És egy csomó dolgot nem mertem megtenni ugyanezért. Ne ess te is ebbe a hibába! Légy önmagad, és ne akarj mindenkinek megfelelni.

20. Fogadd el a változást

Amikor fiatalabb voltam, akkor éreztem magam jól, ha a dolgok változatlanok voltak. Biztonságérzetet adott a gondolat, hogy az életem kiszámítható. Nem voltam felkészülve a változásokra, így aztán az első váratlan esemény padlóra is küldött. Ma már tudom, az egyetlen dolog, amiben biztosak lehetünk az életben: a változás. Ha elfogadod a változás tényét, megkönnyíted magadnak az alkalmazkodást az új helyzetekhez.

Forrás: Lifehack

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close