A Bátor cél – Góóóól koktél

elindulas1

 

Az Első lépés

Nem kell, hogy terved minden részletben tökéletesen kidolgozott legyen, a legfontosabb az, hogy tedd meg az első lépést és a többi már megy magától, idejében. Minden a maga idejében, sem előbb, sem később, mint ahogy Magad kész vagy rá.

Akkor mégis hogyan gyorsíthatod meg, hogy elérd a célod? Ismerd meg önmagad és mozgatórugóid, belső hajtóerőd!

Bízz a belső iránytűdben! Arra fókuszálj, amit más nem vesz észre, s láss mindig messzebb, álmodj igazán nagyot! Vedd észre és leplezd le szorongásaid, kifogásaid okát és élj félelem nélkül!

Nem irányíthatod az egész világot, ne keress mentséget arra, hogy miért jó neked az, amiben vagy, s közben a szíved magányos, utálod a világot és benne magadat is.

Van választásod: járhatsz továbbra azon az úton, ami megsebezte a lelked, vagy vállalod a felelősséget a saját életedért és rendbe teheted a gondolataid, a helyzeted. Sokkal több múlik rajtad, mint gondolnád! Sokkal több rejtőzik benned, mint hinnéd!

Fedezd fel, ki vagy, hová tartasz! Válj azzá, akivé válni szeretnél! Hogyan?

Fontos, hogy elfogadd magad és hogy terveket szőj, célokat tűzz ki magad elé. Babysteps – Apró lépések a nagy álmodért, hogy megvalósíthasd!

A sok apró lépés életed nagy átalakulásához vezet, s semmi sem állandóbb, mint a változás. A kérdés csak az, te hogyan állsz ehhez hozzá, te mennyire akarod ezt beengedni az életedbe és kitekinteni a dobozodból, elhagyni a kényelmeset és a biztonságosat és átlépni a Bátorság övezetbe, ahol valóban túlléped Önmagad és fejlődsz, felnősz céljaidhoz!

Screen-shot-2012-02-05-at-2.24.34-PM.png
Ahol a csodák történnek, az nem a komfortzónád!

Első teendőid között szerepeljen, hogy ülj le magaddal és lásd meg, miben irányít a félelem. Mitől foszt meg, miért érzed nyomorultul magad. Ha nyíltan elismered és megnevezed a félelmed, akkor rájössz, hogy mit miért tettél eddig az életedben és mi az, amit elengedsz, mert lehúz, visszahúz.

Innentől bármit teszel, irányban vagy. Ha hiszed, hogy életed legnagyobb kalandja vár rád – megtalálni Önmagad, akkor megtalálod a helyed is a világban.

Nem kell látnod az egész utat ahhoz, hogy elérd a céljaidat. Néha hagyd megtörténni a dolgokat. Hogy miért? Azért, hogy magad választhass és dönthess, élsz-e a lehetőséggel, amit a sors kínál, vagy továbblépsz. Tanulj meg nemet mondani az igeneidért!

"Rendkívül fontos, hogy legyenek nagy célok
 és azon belül részcélok napokra lebontva." 
Hosszú Katinka, idén 172 éremmel a birtokában!
Hogyan tovább? Szítsd a lángot!

A BÁTOR célért – Az érzelmi szokások megtörése 7 lépésben:

“Semmi sem távozik el addig, míg meg nem tanítja nekünk, amit tudnunk kell!”

  1. GondolatStop – Ne kattogj! – Minden elmúlik! – Csípd nyakon a paráidat! Minden gondolatod érzéseket generál. Nem minden a TE dolgod. Pakold le a zsákokat a válladról!
  2. Hogy megtörhesd a rutint és felismerd a visszahúzó gondolkozási szokásaidat, tanulj meg bízni magadban, és bízni a benned feléledő késztetésben! Nem véletlenül vágysz arra, amire vágysz!
  3. Higgy az értékeidben, hagyj fel az önvádoló gondolatokkal, és rakd össze a valós Énképed. Minden erősséged a jó szolgálatába állíthatod és kiismerheted minden gyengeséged, így nem engeded, hogy mások összetörjenek és visszahúzzanak!
  4. Keresd a késztetéseidet! Hallgass a belső hangodra, szánj rá időt és hallgasss a szívedre, hallgasd meg, mit súg neked! Írd le a felfedezésed!
    Ezt szeretném, igazán:
  5. Tégy ma egy olyan lépést, amiért hálás lesz a jövőbeli éned. Feledkezz meg az időről és utazz képzeletben. Képzeld el, milyen is az, ahová valóban elutaznál! Majd menj fel a netre és keress valódi lehetőségeket, valóban utazz el valahová, ahol jól érzed majd magad. Járj utána last-minute utaknak, olcsó szállásoknak. Ajándékozz élményt magadnak és engedd beáramolni a pozitív gondolatokat!
  6. Készíts magadnak egy sarkot, ahová beteszed az Örömbefőtted (ide gyűjtöd a napi jó pillanataid, amik feledésbe merülnének), a Háladobozod (amiért köszönetet mondhatsz) , az Aggódásdobozod (ahova bezárod a parád) és az Időkapszulát: a jó emlékeiddel! Tápláld vágyad és célod lelkesedéssel, örömmel, szenvedéllyel, kitartással, legyen ez a vágyad cél, építs rugalmas tervet, felkészülve a váratlanra és a nehézségekre.
  7. Engedd el az elvárásaidat és az irányítást afelett, hogy mikor és miként fog álmod valóra válni. Viszont ne engedd ki kezedből az irányítást a jövőd felett és afelett, hogy jobbá válj, fejlődj abban, ami szükséges céljaidhoz! Legyen ez képesség, amit fejlesztenél, rossz szokás elhagyása, információgyűjtés. A sültgalamb-effektus helyett… légy előrelátó és felkészült.

Találd meg önmagad, s megtalálod helyed a világban! Határozd el magad! Maradj éber s meglátod a lehetőségeket. Ha elindulsz, már ezer ajtó nyílik, ami utadon segít! Mindig azt vonzod be, ami TE vagy! Gondolj arra, amikor mentek a dolgaid, mint a karikacsapás, s nem volt benned félsz!

És képzeld el, részletesen, milyen NŐ akarsz lenni 5 év múlva? Hol leszel, kivel leszel, milyen körülmények közt?

Bújj a jövő nagykabátjába és képzeld el, hogy álmod valóra vált! Milyen érzés jár át most?

Milyen hatása lesz ennek a te életedre és másokéra?

**

Gyere célozni tanulni! – Bátorság és Egyéniség Program!

Gyakorlati minitréning – Érettségi előtt állóknak, állásinterjúra készülőknek, munkahelyváltóknak és mindenkinek, aki tenni és változtatni akar azért, hogy jobban menjenek a dolgai!

Törd meg a rutint! Rakd rendbe az életed! Ha azt teszed, amit eddig, azt kapod, amit eddig!

Megtisztel, ha engem választasz segítődnek!

Barátsággal:

Márti**

scan_20160925

marti0516@gmail.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close