J-ÉGTörő Koktél – Keverj egyet magadnak!

psychonixReggel. A tükörbe belenézve látjuk az előző este rárajzolt kék szívet, de csak egy fanyar mosolyt sikerül megeresztenünk, ha már eléggé meglepődtünk vagy épp kiakadtunk azon, amit a tükör mutat. Amikor pozitív megerősítéseket használunk, van olyan, hogy nem használnak.

Például:

  • Nehéz elhinni, hogy “Sok pénzem van, sok pénzt csinálok!” – és közben nézed a bankszámlád, ahogy lemerül.
  • Nehéz elhinni, hogy “Szeretek és szeretve vagyok, a lélektársammal élek, aki boldoggá tesz és biztonságban érzem magam” – és közben masszív jelei vannak annak, hogy egy mérgező kapcsolatban élsz egy csupaszív, jóképű (…) nárcisztikussal, aki nem zárja le élete előtted lévő részét. Sem. Sőt.

Bizonyára te is tapasztaltad, hogy ezek a magunkban mormolt vagy fennhangon énekelt pozitív megerősítések nehezen hatnak akkor, amikor iszonyat furcsa hangulatod van. Ilyenkor képtelen vagy elhinni, befogadni ezeket, hiszen mélyen legbelül nagyon is fogvatart a szorongató, hiányra alapuló,  mindent felélő élelem: a félelem.

Amikor minden baj, már az is, hogy süt a nap. Vagy a befurakodó gondolat, hogy miért nem. Kattog az agyunk, nem hat rá a pozitív bölcsesség. A másé – a mindenre és mindenkire  jó – biztosan nem.

Mert nem ettől  érzem jól vagy jobban magam. Felrázott káosz van a szívemben, kevert valóság a fejemben, ólom a testemben, álompor a szememben.

Mi használ ilyenkor?

Gondoltál már arra, hogy keverj egy Jégtörő  ÉGTörő – koktélt magadnak?

Ébren vagy? 60 másodperc? Na ne! Reggeli nesze! Ébresztő! Égig nőni, mint NŐ!
Keverj magadnak egy finom, ébresztő  J/Égtörő Koktélt – most – Neked és csak Neked!

Hogyan készítsd el?

  1. GondolatStop – Tekints úgy a negatív gondolataidra, mint kishitű, önmagadat bántó gondolatra: ami a tudatalattidban raktározott félelem terméke, ami rossz érzéseket generál, és fenntartja benned a stresszt. Mint J/Égtörő, állj ellent a negativitásnak és ne engedd, hogy  érzelemörvényben maradj.
  2. A 3 legjobb történeted –  Gyűjtsd össze az alapanyagokat! Szedj össze 3 olyan emléket a múltadból, ami megoldott egy gordiuszi csomót és magad is felszabadultál! Amikor túléltél és megoldottál valamit, amit valószínűtlennek gondoltál! Mi olyat tudsz kiemelni a múlt hónapodból, ami számodra természetes volt, mégis más megdícsért érte vagy elismerően beszélt? Mi olyat értél már el, aminek hatása volt a más életére is?
  3. Ihlesd meg magad – Minden egyes nap új összetevőkből keverhetsz koktélt, őszintén végiggondolva ezt a kérdést is: – Mi az, ami boldoggá tesz? Mikor éreztem magam utoljára úgy, hogy teljes erőmmel élek? Mi az, amiben jó vagyok és szeretek is csinálni és még panaszkodni/enni/telózni  is elfelejtek? Mi az, amire emlékeztetnem kell magam? Mi az, amit pénz nélkül is csinálnék? Mit is csinálnék, ha nem ezt, amit most?

Alkalmazd és keverd meg ezt a koktélt olyankor is, amikor az energiád fogyóban van és helyét átvenné a fásultság! 

Nem lépsz túl önmagadon, mert jó az a langyos kád víz?   Még.

Amikor tudatosan emlékezteted magad jó önmagadra, elérhetővé válnak céljaid, magabiztossá válsz, örömteli és sikeres életet teremtesz magadnak.

Válaszd ezt az eszközt, ha érzed, fogytán az akaraterőd!

Ha kiváncsi vagy a többi hatékonyság- és  önbizalomnövelő eszközre, írj nekem és bevetünk párat, ami csak Neked és csak Érted működik!

Cappuccino for the mind – Ha azt teszed, amit eddig, azt kapod, amit eddig!

 

 

 

Reklámok
%d blogger ezt kedveli:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close