Apafüzet

apafuzet

“Apává válni nem kevésbé szép és felelősségteljes feladat, mint anyának lenni. Míg az internet és a könyvpiac hemzseg a kismamáknak szóló weboldalaktól, írásoktól, addig apáknak szóló kiadványokkal nagyon ritkán találkozhatunk. A szakemberek, orvosok, védőnők is főleg a leendő anyával és a babával foglalkoznak, így a férfiakat senki sem készíti fel arra, mi vár rájuk, mi segíthet nekik abban, hogy megtalálják a helyüket új szerepükben.
Az, hogy az apák otthonosak legyenek otthoni és munkahelyi szerepeikben fontos a gyermekek miatt, de ugyanennyire lényeges a nők anyákként, feleségként és munkavállalóként való egyensúlyt találásában is. A vezetők jelentős százaléka ugyanis férfi és sokan közülük apák és férjek.
Érdemes belelapozni Apa-füzetünkbe, mely letölthető itt: http://www.balansz.info/upload/files/apafuzet.pdf
Mindkét szülőnek komoly kihívást jelenthet a munka és magánélet összehangolása. Mint az élet majd’ minden területén, ebben az esetben is nagyon fontos a tudatos tervezés, itt is sok minden fejben dől el. Kell egy közös értékrend a családban, ami a szülőpár életét szervezi. Ezek után apró döntések meghozatala eredményezi az egyensúlyt. Társunkkal együtt kell terveznünk és egymás igényeit igénybe véve beosztani erőforrásainkat nap, mint nap.”
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close