Te hogyan szereted magad? A kapcsolatfüggőségről – teszt

filo24

3 részben!

1. rész ***************************

Kis teszt (Robin Norwood: Nők, akik nagyon szeretnek könyvéből, Ferles Péter pszichológus gyűjtése).  Van nagy teszt is személyesen, akit jobban érdekel a téma!

Ha a kérdések harmada igaz rád,  akkor érdemes segítséget kérni tapasztalt, objektív, empatikus szakembertől. Ha ciki a pszichológus, fordulj coachoz és légy a magad edzője! Fókuszban a megoldás! Vedd kezedbe az életed, mielőtt más teszi azt.

1. Jellegzetes rossz családból származik, ahol az érzelmi igényeivel nem foglalkoztak.

2. Mivel kevés valódi gondoskodásban volt része, azzal helyettesíti a kielégítetlen igényeit, hogy maga válik gondoskodóvá, különösen szeretetéhes személyek irányában.

3. Mivel szüleit nem tudta a vágyott gyengéd, szerető gondviselővé változtatni, mélyen reagál olyan, érzelmileg zárt férfiakra, akiket megpróbálhat megmenteni a szeretete által.

4. Megrémíti az elhagyás, ezért bármit megtesz, hogy megakadáIyozza egy kapcsolat felbomlását.

5. Semmi fáradtságot, időt vagy költséget nem sajnál, ha azzal „segíthet” a partnerének.

6. Mivel hozzászokott a szeretet hiányához a személyes kapcsolataiban, hajlandó várni, reménykedni és még keményebben próbálkozni azzal, hogy a másik kedvében járjon.

7. Hajlandó a kapcsolataiban a felelősségből, a bűntudatból és a szemrehányásokból a felénél többet is magára vállalni.

8. A kritikusan alacsony önbecsülése miatt nem hiszi el, hogy megérdemli a boldogságot. Inkább abban hisz, ki kell érdemelnie a jogot arra. hogy élvezze az életet.

9. Hatalmas szüksége van a partner és a kapcsolat irányítására, mivel gyerekként nem volt biztonságban. Az emberek és helyzetek ellenőrzésére irányuló erőfeszítéseit „segítőkészségnek” álcázza.

10. A kapcsolatban sokkal inkább az ábrándjaival foglalkozik (milyen lehetne az), mint a helyzete valóságával.

11. Érzelmileg és gyakran biokémiai szempontból is hajlamos lehet arra, hogy függővé váljon a drogoktól, az alkoholtól és/vagy bizonyos ételektől, különösen az édes ételektől.

12. Azáltal, hogy javításra szoruló problémákkal küzdő emberekhez vonzódik, vagy olyan helyzetekbe bonyolódik, amelyek kaotikusak, bizonytalanok és érzelmileg fájdalmasak, elkerüli, hogy az önmaga iránti felelősségre koncentráljon.

13. Hajlamos depresszióra, amelyeket egy labilis kapcsolat nyújtotta izgalom által próbál megelőzni.

14. Nem vonzzák az olyan férfiak, akik kedvesek, állhatatosak, megbízhatók és érdeklődnek ön iránt. Az ilyen „rendes” embereket unalmasnak találja

Robin Norwood: Women Who Love Too Much

2. rész  ***************************

13 kérdés – angol-magyar teszt: innen   – fordítva és saját meglátásokkal kiegészítve

1. Is their more pain than happiness in your life?    – Több a fájdalom, mint az öröm az életedben?

2. When you talk with your girlfriends do you talk more about his problems and thoughts?  – Ha beszélsz egy jó barátnőddel erről, többnyire a párod gondolatai és viselkedése a problémás?

3. Do your sentences start with, he?    – A mondataid úgy kezdődnek, hogy Ő…?

4. Do you blame his gloomy moods, indifference or put downs on his problematic youth? Borús hangulatait okolod, vagy felmented, visszavezetve az egészet a problémás gyerekkorára?

5. Do you try to change him? therapeutise him? – Próbálod megváltoztatni? Kioktatni? Megnevelni? Átformálni?

6. Do you underline sentences in self help books that we think could help him?   – Az önsegítőkönyvben azt húzod alá, ami Rajta segíthet?

7.  When his behaviour towards you is not sympathetic, do you just accept it, hoping that if you stay attractive and loving enough he will change for you? – Amikor nem tetszik a viselkedése, akkor szimplán elfogadod ezt, remélve, hogyha szereted, akkor érted majd egyszer  megváltozik?

8. Does the relationship put you in emotional or even physical danger?     – A kapcsolatotok miatt kerültél-e veszélybe fizikai, mentális vagy lelki erőszak miatt valaha is?

9. Do you have a relationship with an alcoholic, gambler, sex or drug addict?     – Alkoholista, drogos, szerencsejátékos, függő a párod? Beteg, ezért felmented?

10. Do you know the relationship is bad for you, but don’t make any efforts to end it? – Tudod, hogy a kapcsolat rosszat tesz neked, de semmit nem teszel és képtelen vagy véget vetni ennek?

11. Do you give yourself reasons to stay in the relationship that do not outweigh the damaging aspects of the relationship?    – Felmentegeted magad, hogy maradhass a kapcsolatban, mert nem is tűnik fel már, hogy miben vagy?

12. When you think about ending the relationship, you feel uneasy and frightened, which attaches you even more to this relationship?   – Amikor arra gondolsz, hogy végetér a kapcsolat, félelem és szorongás tölt el, ami jobban fáj, mint a rossz kapcsolat?

13. When you try to end the relationship, do you have physical feelings of withdrawal, that disappear as soon as you start the relationship again?  – Amikor megpróbálsz végetvetni a kapcsolatodnak, érzed-e, “senki nem szeret” , ami azonnal eltűnik, mihelyt újrakezded?

Keress Önfejlesztő tanácsadót, coachot, hogy lásd, vajon megjavítható-e a kapcsolat vagy már menthető. Tégy meg mindent, amit tudsz, ne dönts elhamarkodottan, indulatokkal, fájdalommal a szívedben.

3. rész ***************************

És ha még mindig olvasol és még mindig lenne benned kétely, nézd meg a címet: Szereted-e annyira magad, hogy jól dönts?

Párkapcsolat 11 önsegítő self-coaching kérdése – Tőlem – Nektek:

teszt

KLIKK     párkapocs-sunday-filo-café-unique

Amikor szükséged van segítő beszélgetésre:

scan_20160925

mentőöv: 06-20/450-52-88, mert semmilyen cikk nem helyettesíthet egy személyes beszélgetést.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s