Amit soha nem tesz meg egy nárcisztikus

zoltan1

Amikor a kapcsolat már túl van a kampányidőszakon (mikor mindenki a legjobb oldalát mutatja), lassan ébredünk rá, milyen is valójában a másik és mit is hozott ki ez a kapcsolat belőlünk. Magunk is megélünk furcsa, érdekes vagy éppen még érthetetlen dolgokat önmagunkról.

Ha odáig jutottunk, hogy határozottan nem érezzük jól magunkat a másik mellett… , sőt nem szeretjük azt az önmagunkat, ami a másik mellett lett belőlünk, állj meg egy pillanatra. Érzed-e, hogy a kapcsolat nemhogy elmélyülne, hanem egyre mélyebbre kerül? Ami az elején csodás, impulzív és elsöprő volt, hihetetlen rövid idő alatt nagyon is átfordult érthetetlenbe, keserűbe.

Ilyenkor kezd az ember keresni, kutatni, olvasni, van aki kérdez is, sőt van, aki profi tanácsadóhoz fordul, hisz egy kapcsolatban magam is elkezdhetem a változást, de a tangóhoz persze kettő kell.

Ha a párom észreveszi rajtam a jobb hozzáállást, két eset van. Vagy ugyanúgy változik, mint én, figyel és meghallgat, tesz értem…. vagy  nem.  Ha a pár együtt változik, akkor van esély. Átbillenhet a mérleg nyelve, de ehhez neked kell rájönni arra, hogy miért is vagy valójában vele.

Te odafigyelésre vágysz. Ő elismerésre. A saját hőse szeretne lenni és a régi sebeibe burkolózik. Ezért hajlamos kompenzálni, harsányan és önhitten viselkedni. Te meg észre sem akarod venni, hogy lábtörlőként bánik veled. Nem tisztel, használ. Ő a világ közepe. Pont. TE meg hagyod, mert jóképű, sármos és apu sem volt jobb.

Maradok vagy megsemmisülök? Te miért vállalsz többet, mint a másik? Mert ha kedves, akkor annyira az!!!

Ismerős?

Ha rájössz, hogy hangosan kibeszéli a konfliktusait, mások előtt is lejárat,  ha nem mondhatsz neki ellent, ha képtelen átérezni a helyzetedet, ha mindig mást okol, és kivetíti vagy épp letagadja a hibáit, ha képtelen elviselni, ha nem az ő elképzeléseinek megfelelően alakulnak a dolgok … gondolkozz el.

Ha a hatalmába kerít és te gyengének és kicsinek érzed magad… ébredj fel. Sosem kötelezi el magát és a lelkét melletted. És ahogy senki más sem, ő sem változik meg, főleg a kedvedért nem. Érzelmileg elérhetetlen, nulla empátiával. Közben egyetlen vágya, hogy biztonságra leljen és óriási paradoxon, hogy ő pedig kötődni képtelen. Hát ezt hogyan rakod össze? A fele illik a párodra, a másik felét meg megmagyarázod magadnak.

Igen, ezt most vitatod. Sőt szolgálatkész maradsz, a szeretet nevében. S a kisujjad nyújtod, s később már a karod is kevés. Lassan önmagad veszted el. Már magadat sem tudod szeretni. A barátaid, szeretteid tanúi annak, amiről azt hiszed, nem látják, nem hallják. Mert ő még mindig tudja, hol az a gyenge pont, ahol eltörhet. Tudja, hogy mit szeretnél hallani, ígérni is tud, de a tettei mást mutatnak.

Ezek ismerősek?

“Te jobbat érdemelsz.” Ő nem tud változni. Ő így jó, ahogy van, fogadd el úgy, ahogy van. Ó túlélt már mindent.

Ne feledd, sosem enged közel magához. Sebzett lelke játszmákban tartja. Önbizalma a pokolban.

Amit sosem fogsz hallani és sosem tesz meg érted:

– Ne haragudj. Rájöttem, hogy nem megfelelő módon szerettelek, jobban kell bánnom veled, Már tudom, hogy nem az az erős és férfi, aki nem mutatja ki, mit érez. Már tudom, hogy a gyengédség az nem gyengeség. Megmutatom, hogy ketten együtt erősebbek vagyunk minden problémánál és közösen megoldjuk a dolgokat!

Hát…

Sose feledd – emberi játszmákba csöppentél – s a játszmázó nem engedi el a játékszerét!

Amit megtehetsz:

 • Ismerd fel, mikor nem szabad reagálnod. Figyeld a magatartását, vondd ki magad a hatása alól. Ne vitázz. Neki ebben nagyobb a tapasztalata és a manipuláció teljes tárháza is az övé. (vele is így bántak – de ezt ne magyarázd ki magadnak, MERT nem menti fel!)
 • Állíts fel határokat, amit magad felé tarts is be. Ne félj. Tervezz, ahogy egy kirándulásnál eső esetére. Gyorsan. Még gyorsabban.
 • Építs ki fizikailag menekülő útvonalat.
 • Beszélj túlélőkkel, akiknek sikerült kijönniük hasonló kapcsolatból
 • Olvass túlélőkről, keress könyveket, cikkeket ne egyet!
 • Netezz! Keresőszó: érzelmi zsarolás, verbális bántalmazás, szóbeli bántalmazás, lelki/érzelmi abúzus, lelki abúzus, lelki kihasználás, emotional blackmail, abuse,
 • Keresd az igaz barátokat, keress támogató női közösségeket.
 • Kérj profi szakértőtől segítséget!

Építsd vissza a cselekvőképességed, a magadba vetett hitedet, erősítsd önbizalmad és találd meg az önbecsületed! Figyelj a pénzügyekre!!!

Mr. Jóképű és Tökéletes 3 fő három fő jellemzője:

 • nem tanul semmiből (már mindent túlél)
 • nem bán meg semmit (nincs bűntudata, ő nem hibázott)
 • nincs empátia feléd, kedvessége csak érdek
Gyorsítósáv, mentőöv, oxigénmax:  keress meg!

Személyes tanácsadás – marti0516@gmail.com

 

 

Olvass még íróblogomon: https://habostortaesbox.blogspot.hu/2017/07/mon-roi-az-en-szerelmem.html

 

e933d099a127d7f0c101be74226b80e0

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s